5 tipp, amivel megörvendeztetheti párját nőnapon

nőnap grafika

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja, amelyet március 8-án világszerte ünnepelnek. Ebből az alkalomból ezen a napon az urak a szívük számára fontos hölgyeket ajándékozzák meg. Ám nem könnyű kitalálni, hogy mivel is fejezhetné ki igazán szeretetét és tiszteletét. Ha idén a csokoládén és virágon kívül mással is meglepné az ünnepeltet, ebben a cikkben adunk néhány egyedi ötletet, amelyek segítségével emlékezetessé teheti ezt az eseményt.

Kiket ünneplünk ezen a napon?

Azt gondolnánk, hogy a nőket, de valójában sokkal többről van szó.

A Nemzetközi Nőnap a munkásmozgalomból nőtte ki magát, majd az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által elismert éves eseménnyé vált. Ezt nagyrészt Clara Zetkin kommunista aktivistának köszönhetjük, aki a nők jogainak szószólójaként lépett fel. Ő vetette fel a nőnapi kezdeményezést 1910-ben a dolgozó nők nemzetközi konferenciáján Koppenhágában. A rendezvényen 17 országból összesen 100 nő vett részt, javaslatát pedig végül egyhangúlag el is fogadták.

A történelmi előzmények után ma már minden hölgyet ünneplünk ezen a napon. Nagymamákat, anyukákat, kislányokat, háztartásbeliket és karrieristákat. Minden hölgy számít, akár láthatatlan munkát végez, akár fizikai vagy szellemi kihívásokkal néz szembe a munkahelyén. Ez az ő napjuk, amikor mindenki a „szebbik nemre” figyel egy pillanatra.

5 tipp, amivel meglepheti párját nőnapon

Klasszikusan virágot adnak ilyenkor a férfiak hölgyismerőseinek, de ha párjáról van szó, biztosan szeretné valami különlegesebbel is megajándékozni, ugye? Íme néhány ötlet – az apróságoktól a grandiózus dolgokig, hiszen nem feltétlenül kell az ajándéknak sokba kerülnie!

1. Személyre szabott ajándék

A személyre szabott ajándék mindig remek ötlet, legyen szó apróságról vagy nagyobb dologról, teljes mértékben az ünnepeltről szólhat. Tény, hogy nem könnyű kitalálni, mi lehet az ideális meglepetés, de próbáljon meg belegondolni, mi az, amit a párja nagyon szeret és örömet szerezhetne neki. Ez lehet olyan romantikus csekélység, mint például egy kézzel írt szerelmes levél, egy kis csomag a kedvenc sütijéből kézzel készítve vagy akár egy olyan tárgy, amit már régóta szeretett volna. Ha jó a kézügyessége, készíthet számára ajándékot, bevetheti a barkácsoló-, festő- vagy akár szobrásztudását is. Ha nincs, remek ötlet lehet egy fotóalbum is, amihez gyűjtsön össze közös emlékeket, fényképeket és pillanatokat. Írhat melléjük szerelmes üzeneteket, hogy még személyesebbé tegye az ajándékot.

Bármire is essen a választása, fontos, hogy az ajándék kifejezetten párjának szóljon, így kifejezheti szeretetét és tiszteletét a másik fél iránt. Az ilyen típusú ajándékok sokkal mélyebb hatást gyakorolnak, mint egy egyszerű, üzletben vásárolt tárgy.

2. Egy kis kényeztetés

Ajándékozzon nőnap alkalmából testi, lelki feltöltődést. Lehet ez egy wellness nap, ahol együtt ellátogatnak egy spa központba vagy egyszerűen csak készítsen neki otthon egy forró fürdőt gyertyafény mellett, majd lepje meg egy sajátkezű masszázzsal. Mindezt megkoronázhatja egy romantikus vacsorával is akár egy exkluzív étteremben akár otthon a kedvenc ételeivel.

Ha szeretné elnyújtani ezeket az élményeket, készíthet egy ajándékcsomagot is, amelyben olyan dolgok találhatók, amiket nagyon szeret. Lehetnek benne például kedvenc édességei, illatos gyertyák, masszázsolaj vagy egy jó könyv. Este pedig a kényelmes kanapéra odakészítheti kedvenc könyvét vagy filmjét. A lényeg, hogy érezze, mennyire különleges ezen a napon.

3. Vegyenek részt közösen valamilyen élményben

Szervezzenek programot, ami valóban élményt ad mindkettőjüknek! Lehet ez koncert, mozi, színház, főzőtanfolyam, valamilyen workshop, szabadulószoba, de beleférnek olyan szabadidős tevékenységek is, mint például a bowling, a minigolf vagy egy vidámpark. Ezek a tevékenységek garantáltan jó hangulatot teremtenek, és közös élményeket szerezhetnek.

Nem kell mindig költséges dolgokra gondolni; ha szeretnek a szabadban lenni, tökéletesen megfelel egy „nőnapi” természetjárás vagy kirándulás is. Élvezzék együtt a friss levegőt és a gyönyörű kilátást. Extrán nőnapi lehet a program, ha olyan helyre mennek, ami ilyenkor híres gyönyörű tavaszi virágairól, például a felcsúti, kámoni, vácrátóti arborétumok.

Ha valami exkluzívabbat szeretne, olyan bakancslistás eseményeket is kipipálhatnak, mint egy ejtőernyős tandemugrás, élményvezetés, falmászás vagy akár valamilyen gasztronómiai élmény. Az a lényeg, hogy olyat válasszon, amely mindkettőjük számára élvezetes és emlékezetes lesz. Szóljon ez a nap arról, hogy minőségi időt töltenek együtt, és még jobban megerősítik a kapcsolatukat.

4. Kertészkedés vagy kertrendezés

Ha mindketten szeretik a kertészkedést, töltsék a nőnapot együtt a kertben. Ez elsőre talán furcsán hangozhat, de remek programokat tartogathat a saját udvar is úgy, hogy közben ki sem teszik a lábukat a kerítésen kívül. Ültessenek új virágokat vagy zöldségeket, rendezzék át a kertet vagy egyszerűen csak pihenjenek a szabadban. Ez nem csupán remek időtöltés, de hosszú távon is élvezhetik az előnyeit.

Lepje meg kedvesét a kedvenc növényének magvaival vagy palántáival, ami különösen figyelmes és egyedi ajándék lehet. Sőt, akár egy apró kis csomagot is elrejthet valahol az udvaron, hogy azt véletlenül találja meg az ünnepelt. Rejthet bele egy bájos ékszert, a kedvenc csokoládéját, de meglepetés lehet egy könyv favorit szerzőjétől vagy egy kényeztető spa csomag, amit akár még aznap fel is használhat.

A munka végén nem ér véget az ünneplés, hiszen leülhetnek közösen a kertben egy-egy pohár frissítő mellett és közösen pihenhetik ki a fáradalmakat. Ha mindezek után egy kellemes fürdőt is készít a hölgynek, biztosan emlékezetes lesz számára ez a nap!

5. Tartsanak kultúr-napot!

múzeum

Kép forrása: Unsplash

Menjenek el együtt egy múzeumba, galériába vagy kiállításra és fedezzenek fel új dolgokat együtt! Ismerjék meg egymás érdeklődési körét vagy hódoljanak közös hóbortjaiknak, miközben együtt élvezik az érdekes kiállításokat vagy előadásokat. Az öltöny viselése – mármint az Ön részéről – már önmagában is ünnepivé teszi a napot, érdemes a ruházattal is megadni a módját.

Érdemes megnézni, milyen események, megnyitók, felolvasóestek, író-olvasó találkozók vagy egyéb hasonló rendezvények várhatók március 8-án és előre megtervezni a programot. Sok helyen kifejezetten nőnap alkalmából különleges előadásokat szerveznek. Megnézheti ezekhez kapcsolódva, hol van igazán jó kávézó a közelben, választhat egy nem túl messze fekvő, kellemes éttermet, cukrászdát, de egyéb programot is kitalálhat még erre a napra. Sőt, estére akár egy színházi előadás is beleférhet a napirendbe, ami megkoronázhatja ezt az eseménydús napot!

A csokor virágon és doboz bonbonon túl számos más jellegű ajándékkal készülhet a napra. Érdemes elhagyni a sablonokat és valami olyan meglepetéssel előrukkolni, amelynek valóban örül a párja, és amitől tényleg különlegesnek érzi magát a napon, amikor őket, a nőket ünnepeljük!

Főkép forrása: Unsplash

Array