Ajándékozás nőnapon

nőnapi virágcsokor

 Nőnapi ajándékok és virágok

A nőnapot szinte az egész világon ünneplik, március 8-án a hölgyekre figyel gyerek és felnőtt, hogy egy nőnapi virággal vagy ajándékkal felköszöntsük a gyengébbik nem tagjait. Bár a gyengébbik szó itt koránt sem helyénvaló, hiszen történetileg pontosan az ellenkezőjéről van szó, a hölgyek ereje előtt tisztelgünk ezen a napon.

Március 8-át azért ünnepeljük, mert 1857-ben, New Yorkban ezen a napon mondtak nemet a nők a kapitalista kizsákmányolásnak, a méltatlan munkabéreknek és a férfiakhoz képest a negatív megkülönböztetésnek. Sztrájkba kezdtek és kövekkel dobálták be a gyárak ablakait, összesen 40.000 nő lázadt fel ezen a napon. Végül kénytelenek voltak elfogadni a követeléseiket és tisztességesebb munkakörülményeket biztosítani számukra.

Persze ez nem azt jelentette, hogy másnap már ki is kiáltották a nőnapot, valamint megkezdődött a nőnapi ajándékozás. Erre még jó sokat kellett várni, az első nőnapot csak 1909-ben rendezték meg az Amerikai Egyesült Államokban. Egy-két évvel később Ausztria, Dánia, Németország és Svájc is csatlakozott az ünneplőkhöz. Ugyanakkor még ezek sem hivatalos megemlékezések voltak, hiszen az ENSZ csak 1977-ben tette ünnepé a Nemzetközi nőnapot

Nőnapra ajándék ötletek

Kezdetben nálunk leginkább céges környezetben jelent meg az ünnep, ahol a nőnap csokrok nélkül elképzelhetetlen volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nőnapi virág, azaz a vörös szegfű ekkor még politikai töltetet is kapott. A rendszerváltás előtt a szegfűért cserébe még a hölgyeknek meg kellett hallgatni a dolgozó nép dicsőítését és hogy milyen nagy szükség is van a férfiak mellett a szapora női kezekre is. Sokáig ezért is kapott negatív színezetet és titulálták gyakran kommunista ünnepként eme jeles napot. Szerencsére mára ez szinte már teljesen eltűnt a köztudatból és március 8-án pusztán a hölgyek előtt tisztelgünk.

Kinek ajándékozzunk és mit

A nőnapi ajándék számtalan dolog lehet, de mivel jellemzően a férfiak vásárolnak, így mindig van egy megtorpanás is, aminek a vége általában egy szál virág, avagy virágcsokor. Ezzel persze semmi probléma nincsen, de ma már azért egyéb kreatív formái is lehetségesek az ajándékozásnak. Kérdés persze az is, hogy kit akarunk meglepni. Szülőt, barátnőt vagy barátot? Ahogy legalább annyira hangsúlyos a nőnapi ajándék ötletekkel kapcsolatban, hogy magánemberként vagy céges formában köszöntünk-e. Bármelyik is legyen a meglepetesem.hu teljes körű megoldást kínál, köszönhetően a nagy szortimentnek és a logikusan, ugyanakkor kreatívan felépített ajándékötleteknek.

Nőnapra ajándék ötletek

Ha szeretnél felköszönteni valakit nőnap alkalmából, akkor első körben azt kell eldöntened, hogy kinek szánod az ajándékot. Ha bensőséges kapcsolatban állsz a hölggyel, akkor a virágcsokrot javasoljuk. Ha az édesanyádat vagy egy barátod köszöntenéd, akkor legalább ennyire jó választás egy ajándékválogatás is, amiben méz, lekvár, különféle csokoládék vannak elrejtve elegáns díszdobozban. Az ajándéknak garantáltan mindenki örülni fog, már csak azért is, mert a sok virág mellett egy gasztronómiai különlegesség is kerül az asztalra.

Céges nőnapi ajándék

Céges környezetben kicsit másként fest a nőnapi ajándékozás, amit nem utolsósorban az is meghatároz, hogy hányan dolgoznak az adott vállalkozásnál. Egy multi cég esetében a hangsúly a gesztuson van, egyetlen szál nőnapi virág is ki tudja fejezni azt, hogy gondoltunk a hölgy dolgozókra, de manapság a nőkről-nőkért szóló rendezvény, workshop sem ritka. Egy kis- vagy közép vállalkozás esetében azonban érdemesebb megoldás személyesebb ajándékot választani, hiszen jobban is ismerjük a munkatársat, akivel minden nap együtt dolgozunk.

Array