Hogyan tehetünk időben a bőröregedés ellen, hogy megőrizzük szépségünket?

bőröregedés ellen

Sokak szerint a ráncok csak az életkor előre haladtával bukkannak fel, mégis sokan már fiatalon szembesülnek először a szarkalábak megjelenésével vagy a bőr feszességének csökkenésével. Bőrünk állapotára nem csak az idő múlása hat vagy a genetikánk, hanem számos külső tényező is befolyással van rá. Éppen ezért már akkor érdemes elkezdeni foglalkozni a bőr tudatos ápolásával és a professzionális kozmetikai kezelések adta lehetőségekkel, amikor még nincsenek ráncok.

A megelőzés a lényeg?

Tulajdonképpen igen! A prevenciónál nincsen jobb, hatékonyabb stratégia. Az emberek többsége viszont hajlamos a távolban felsejlő lidércre legyinteni, mondván majd akkor foglalkoznak vele, ha közelebb kerül. Csak éppenséggel akkor már nem olyan könnyű a helyzet, és annak orvoslása. Sokkal bölcsebb előre gondolkodni, cselekedni, mint utólag fejvesztve kapkodni. Ha megértjük bőrünk működését, változásait az éveink során, továbbá megtanulunk azokra reagálni, akkor a lehető legjobbat hozhatjuk ki a bőrünkből.

kozmetika, illetve a kozmetikai kezelések nagyszerű alternatívákként szolgálnak. Főleg, hogy nem egy eljárás közbenjárásával a bőr egy időben megfiatalodhat, megújulhat, és még a hidratáció is megtörténhet. A bőrnek szüksége van a szakszerű, professzionális kezelésekre az otthoni bőrápolási rutin mellett – utóbbiról hamarosan beszélünk. A különböző bőrmegújító, bőrfiatalító eljárások nagyban hozzájárulhatnak a hamvas bőr, a fiatalság, az üdeség megőrzéséhez, azaz érdemes élni az előnyeikkel. Fontos, hogy ismerjük a kozmetikai hidratáló, tápláló, bőrfiatalító kezeléseket, ezek alkalmazásának részleteit, valamint a hatásukat. Amennyiben ezekkel tisztában vagyunk, tudatosan előzhetjük meg a problémák, kellemetlenségek kialakulását. Már egyetlen professzionális arckezeléssel is látványos változásokat érhetünk el bőrünk állapotán, viszont a kozmetikai kezelések rendszeres sorozata tartós eredményre vezet és késleltethetik az orvosi esztétikai beavatkozásokat.

Ami a professzionális kozmetikai kezeléseket illeti, érdemes megemlíteni a manapság oly népszerű Hydra Beauty arckezelést – ami a legújabb, a bőrmegújító orvos-esztétikai technológia, amely minden eddiginél hatékonyabb bőrfelszíni tisztítást tesz lehetővé fájdalommentesen vagy hatékonyan léphetünk fel a bőr megereszkedése ellen a legújabb újgenerációs hifu pen kezeléssel. Aki pedig a régi, jól bevált módszerekre bízná bőrét, próbálja ki a rádiófrekvenciás kezelést vagy éppen a tű nélküli mezoterápiát. Válasszunk megbízható szakembert, akinek engedjük, hogy az arcbőrünkhöz nyúljon, ne kísérletezzünk rajta otthon, de támogathatjuk az esztétikai kezelések sikerességét a napi bőrápolási rutinunk tudatos alkalmazásával.

Mi az a napi ápolási rutin?

Ez az a bőrápolási terv, ami nemcsak délibáb marad csupán, hanem minden áldott nap meg is valósul. Hogy mire gondolunk? Két területre mindenképpen, s ez a két szegmens életkortól függetlenül kulcsfontosságú szerepet tölt be a bőrről való gondoskodásban. Az egyik kényes téma a bőr megtisztítása. Azért kényes, mert sokan, amit nem látnak a saját szemükkel, arról nem is vesznek tudomást. Márpedig a bőrre lerakódott szennyeződések általában aligha észlelhetőek szabad szemmel. Kivéve persze a smink maradványait. Márpedig amíg a bőr pórusai telítettek, amíg a szennyeződések egyfajta „réteget”, páncélt alkotnak, addig a tápanyagok nem képesek bejutni a bőr felszíne alá. Így aztán a felszívódásuk, és a hasznosulásuk nagyjából esélytelen. Az alapos, mégis kíméletes, egyúttal rendszeres tisztítás ezért annyira lényeges. Reggel és este egyaránt. Sokan a reggeli rutint elhagyják, mondván éjszaka az ég világon semmi sem történik. De ez nem igaz, lévén a bőr méregtelenítése például nem egyszer az éjszakai órákban a legintenzívebb. Úgyhogy bőven van mit letakarítani a nap kezdetén.

Aztán, ha ez megvan, akkor a megfelelő hidratációról is szót kell ejtenünk. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a test folyadékigénye ki van elégítve. A napi, optimális mennyiségű vízfogyasztás ezért annyira hangsúlyos. Ezen kívül pedig az olaj-, valamint vízbázisú kozmetikai készítmények alkalmazása mindenképpen kifizetődő stratégia annak érdekében, hogy a dehidratáció réme ne okozhasson a jövőben ráncokat előcsalogató, bőrt öregítő problémákat.

Mi segíthet még?

A napi rutinon kívül egészségtudatos döntésekkel megtartható bőrünk egészsége és szépsége, és ha ez nem lenne elég még lassíthatjuk is az öregedés folyamatát. ​Bőrszépítő tanácsok:
– Védjük fényvédőkrémmel minden nap bőrünket. 
– Elengedhetetlen a megfelelő napi folyadékbevitel. 
– Az egészséges táplálkozás segít benne, hogy a hormonok ne boruljanak fel (sokszor ez vezet a problémás bőrök kialakulásához). 
– A napi 7-8 óra minőségi alvás szépítő hatással van a bőrre.
– A stressz hatására a bőr gyorsabban öregszik, ezért alakítsunk ki olyan stresszkezelő technikát, ami segít a harmonikus test-lélek-szellem egyensúly elérésében.
– Kerüljük az alkoholt és a dohányzást.

Array