Legjobb táncos filmek nőkről nem csak nőknek

legjobb táncos filmek nőkről

A táncos filmek nagyon népszerűek, legyen az professzionális táncosok életéről, nehézségeiről szóló film, vagy egy könnyed szórakozás. Ebben a cikkben a szerintünk 10 legjobb táncos filmet válogattuk össze, ahol a nők játszák a főbb szerepeket balettől a hip-hopig.

Legjobb táncos filmek nőkről nem csak nőknek

Tánc az élet – En corps – (2022)

A párizsi opera fiatal sztárja, Elise egy előadás végén súlyosan megsérül. A briliáns tehetségű balerina álmai hirtelen szertefoszlanak, amikor az orvosok azt mondják: évekig nem táncolhat. Egy véletlen azonban a kortárs tánc világa felé sodorja, ahol új barátokra talál. A tánc maga az élet, és sosem késő új utakra lépni!

A Tánc az élet koreográfusa a kortárs tánc egyik leghíresebb alakja, Hofesh Shechter, aki társulatával együtt szerepel is a filmben. A főszereplő, Marion Barbeau a Párizsi Opera balerinája, ez az első filmszerepe.

Flashdance – (1983)

A 80-as években sok klasszikus táncos film készült, mint például a Flashdance, aminek az oscar díjas zenéje mindenki számára ismerős. A film főszereplője Alex, aki nő létére hegesztőmunkásként dolgozik. Mellette időnként egy táncos bárban lép fel, de az álma, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen.

Sweet charity (1969)

Charity Hope Valentines, mi tagadás, lassan kitöltötte azt a kort, amikor a lányok férjhez szoktak menni. Kedves lány volt, de amikor a férjjelöltek megtudták, hogy egy bárban dolgozik, általában udvariasan sarkon fordultak. Azért nem mindenki, mert egy liftben egyszer csak felragyogott Charity szerencsecsillaga, de olyan fényességgel, hogy egy pillanatra el is vakította. „Közepes musical nagyszerû táncokkal és kiváló fõszereplõvel.”

Főszereplő: Shirley MacLaine

Rendező: Bob Fosse

A Wall Street pillangói – Hustlers – 2019

Ebben a valós történeten alapuló Jennifer Lopez táncos filmben a sztriptíztáncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük: Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel.

Szereplők: Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles

Fekete hattyú – Black Swan –  (2010)

A visszahúzódó, anyja árnyékában élő balerina, Nina elnyeri a Hattyúk tava előadás főszerepét. A művészeti vezető, Leroy tökéletesnek titulája a lányt a fehér hattyú szerepére, azonban kétségei vannak a képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban. Mindkét szerep más egyéniséget igényel, de mindkét szerepet ugyanazon táncosnak kell előadnia. Míg a fehér hattyú az ártatlanságot és kecsességet, a fekete az érzékiséget és csalfaságot hivatott megtestesíteni. Leroy ezért úgy véli, hogy egy másik balett-táncos lány, a könnyed és laza Lily jobban képes lenne megformálni a hattyú fekete énjét… Andres Heinz könyve alapján.

Szereplők: Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Ryder

Fekete hattyú teljes film magyarul:

Chicago (2002)

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig. A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie egyetlen vágya, hogy Velma Kelly varietéművésznő dicső nyomdokaiba léphessen. Vágya kicsit másképp teljesül, amikor néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztár és a sztárjelölt is börtönbe kerül gyilkosság vádjával. A Matron Morton börtön felügyelete alatt Roxie találkozik Billy Flynn-nel, a legendás ügyvéddel, aki elvállalja Roxie ügyét, egy nem szerény összegért. Roxie berobban a csúcsra, mentorának nagy bosszúságára. Ám az agyafúrt Miss Kelly is tartogat néhány meglepetést a második felvonásra.

Honey – (2003)

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, szexis, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani.

Szereplők: Jessica Alba, David Moscow

Honey teljes film magyarul:

Táncra fel – Feel the Beat – 2020

Miután félresikerül egy táncos meghallgatása egy Broadway darabra, az egocentrikus lány hazatér, és elvállalja egy csapat gyerek felkészítését egy táncvrsenyre. Kedves családi táncos vígjáték-dráma.

Forgalmazó: Netflix

Félidő – Half Time – 2022

Ebben a dokumentumfilmben beleshetünk Jennifer Lopez életébe, és abba, hogy készül fel a super bowl félidejőben adott showműsorára.

Szereplők: Jennifer Lopez

Megnézhető: Netflix

Mamma mia (2008)

Végül egy igazán szórakoztató táncos film rengeteg ABBA slágerrel és girl powerrel

Neked melyik a kedvenc táncos filmed?

Nézd meg ezt is:

.

Array