Küldetés: gyönyörű és ápolt kezek

ápolt kezek

A kéz a test egyik leginkább alulértékelt része. A nők ápolják arcukat, testüket különféle hajkezeléseket végeznek, de ritkán gondolnak a kezük megjelenésére.

Általában amikor először találkozunk valakivel, kezet nyújtunk, hogy bemutatkozzunk. A kezek vonzzák a figyelmet, és sok mindent elárulhatnak az emberről, ezért fontos, hogy gondoskodjunk róluk és megőrizzük szépségüket.

A kéz tökéletes megjelenése nem egyszerű feladat, hiszen számos káros tényezőnek vannak kitéve. Ez az a testrész, amely mindig ki van téve a napnak, a hidegnek és a melegnek.

A kemény szappanokkal való folyamatos kézmosás a bőrünket is károsítja, az elmúlt évek során folyamatosan használt fertőtlenítőszerek pedig szó szerint tönkreteszik a kezünket.

Itt az ideje, hogy vigyázz a kezeid szépségére, és add meg nekik a megérdemelt figyelmet.

Íme a kötelező lépések a gyönyörű kezeink sikeréhez:

1. Higiénia

Nyilvánvalónak tűnhet számodra, de a higiénia mindig az első, függetlenül attól, hogy az arcunkról vagy kezünkről van szó.

A rendszeres kézmosás kötelező és magától értetődő, de érdemes odafigyelni a használt szappanokra. A legtöbb szappan agresszív, káros összetevőket tartalmaz, és semmilyen módon nem kíméli bőrünket.

Használjunk természetes összetevőket tartalmazó szappant, amely gyengéd a bőrhöz, és nem szárítja ki azt.

2. Hámlasztás

A bőrradírozás a bőrápolás egyik fontos lépése, mely testre és arcra, valamint kézre egyaránt ajánlott.

A bőrradírok eltávolítják az elhalt hámsejteket, táplálják a bőrt és megtartják a nedvességet, ami rendkívül fontos.

A bőrradírok eltávolítják az elhalt bőrt, és lehetővé teszik, hogy a jótékony összetevői a bőr mélyebb rétegeibe is eljussanak.

3. Hidratálás

Hidratálás, hidratálás, hidratálás! Valószínűleg ritkán alkalmazod ezt az eljárást, de a megfelelő hidratálás elengedhetetlen az egészséges és szép bőrhöz.

Télen és nyáron egyaránt fontos a kezünk hidratálása. Hidegben a bőr túlságosan kiszárad, sőt repedezni is kezd, nyáron pedig a meleg minden nedvességet kiszív a bőrből.

Rendszeresen használjunk kézkrémet minden kézmosás után. Válasszunk természetes összetevőket tartalmazó krémeket, és akár tiszta kókusz-, mandula- vagy egyéb olajat is használhatunk kezeink hidratálásához.

4. Gyönyörű manikűr

A kéz és a körmök egészsége és szépsége összefügg, és nem lehet szép kezünk, ha a kettő közül az egyik nincs megfelelő állapotban.

A szép körmök gondozása rendkívül fontos a reprezentatív megjelenéshez. A körmök ne legyenek túl hosszúak, legyenek tökéletesen formázva.

Mindegy, hogy milyen formájú körmöt és milyen színű lakkokat választasz, a legfontosabb az, hogy körmeid ápoltak legyenek.

5. Napvédelem

Ritkán gondolunk arra, hogy kezünk szinte folyamatosan ki van téve a káros UV-sugárzásnak. Mindegy, hogy nyár vagy tél van, a kezünk látható, és a nap károsítja a bőrt.

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a fényvédelem, amikor strandon vagyunk, és milyen fontos, hogy napvédő krémmel kenjük be arcunkat a ráncok elkerülése érdekében, de ritkán gondolunk arra, hogy megvédjük a kezünket a napsugaraktól.

Naponta legalább 2-3 alkalommal vigyünk fel fényvédő krémet a kezeinkre.

6. Mindig használjunk kesztyűt a házimunka során

Az utolsó betartandó szabály, hogy házimunka közben mindig viseljünk kesztyűt, mivel a tisztítószerek túl agresszívekek lehetnek a bőrre.

Amellett, hogy nagyon kiszárítják, komolyabb problémákat is okozhatnak, például égési sérüléseket és allergiát. Ha mosószerről és vízről van szó, viseljünk kesztyűt a kezeink védelme érdekében.

Array