Télen is kell fényvédő krémet használni?

fényvédelem télen

Azt mindenki tudja, hogy tavasszal és nyáron fontos fényvédő krémet (SPF) használni. De mi van télen, vajon akkor is szükség van fényvédelemre? Eláruljuk az igazságot!

Télen is kell fényvédő krémet használni?

A válasz lehet, hogy meglepő lesz, de az év minden egyes napján szükség van fényvédelemre, így a hideg, nem túl napos téli hónapokban is. A Skin Cancer Foundation (Bőrrák Alapítvány) tájékoztatása szerint az UVB-sugarak a legfőbb okozó a leégésnek. És bár az USB-sugarak nyáron a legerősebbek, azért télen sem tűnnek el, egész évben károsíthatják a bőrt. Ráadásul ha télen hó és jég van, azok visszaverik, és felerősítik az UVB-sugárzást, ezzel növelve káros hatásukat.

Télen az UVA-sugarakkal is találkozhatunk, amik olyan erősek, hogy az üvegen is áthatolnak, így például autóban ülve is hatnak a bőrünkre. Bár az UVA-sugarak nem okoznak leégést, de hozzájárulhatnak a bőrrákhoz, így, fontos, hogy egész évben, még télen is védekezzünk ellene.

3 ok, amiért télen is érdemes fényvédőt használni

1 Megelőzi a korai öregedést

Senki sem szeret megöregedni, idősebbnek látszódni a koránál, és a fényvédő krém segít megőrizni a fiatalos és egészséges bőrt. Fényfédő nélkül a bőr nagyobb valószínűséggel lesz sérült, napfoltos. Ezt elkerülendő, az év minden napján javasolt a fényvédő használata, időjárástól függetlenül, akkor is ha felhős, ködös az idő, és azt gondolnánk, hogy nem is süt a nap.

2. Hidratálja a bőrt

A téli hideg és szeles időjárás száraz bőrt okozhat azoknál is, akik az év más szakában ne tapasztalnak bőrszárazságot. Ez nem csak kellemetlen érzés, de a bőr is fakó lesz tőle. Ezért javasolt hidratálót is tartlamazó fényvédő használata, mint például az Australian Gold, Ennek a márkának a kínálatában kényelmes és rendkívül hatékony fényvédő kozmetikumokat találunk, amelyek hatékony védelmet nyújtanak a káros UV-sugárzás ellen, csillapítják a kisebb irritációkat, hidratálnak, antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

3. Megelőzi a leégést

A leégés nagyon kellemetlen, és káros a bőr egészségére. A megelőzés a legfontosabb, mert könnyen elfelejthetjük a fényvédőt felkenni, de ez napokig, vagy hosszabb ideig tartó fájdalmas leégést és ezzel járó kellemetlenséget eredményezhet.

Hogyan használjuk a fényvédőt télen?

A fényvédővel reggel kenjük be magunkat, mielőtt kimennénk a szabadba. Minden olyan területet kenjünk be vele, amit ér a nap, homlok, orr, nyak, kezek. A fényvédőt két óránként újra fel kell vinni a bőrre. Ha síelés közben használjuk a fényvédőt, akkor javasolt vízálló változatot használni.

Array