Mire kell emlékezni karácsonykor?

karácsonyi készülődés

Vásároljon ajándékokat időben!

A karácsony egy olyan időszak, amelyre egész évben várunk. De  a béke ünnepe nagyon könnyen egy stresszes és nyugtalan időszakká válhat. Mire kell emlékezni, hogy ez ne forduljon elő? Tanácsainkkal az egyik legjobb karácsonyi ünnep lesz az idén.

Hagyományosan az utolsó pillanatra hagyod a karácsonyi ajándékvásárlást? Aztán az advent utolsó napjait valószínűleg a kaotikus áruházi autózás, a sorban állás és talán a feleslegesen magas kiadások jellemzik.

Rendelje meg ajándékait időben – lehetőleg szeptemberben és októberben. Ennek köszönhetően egész decemberben nyugodtan élvezheti a karácsonyi hangulatot. Áruházak helyett pedig a tereken a karácsonyi vásárokat látogathatod. Valószínű az is, hogy megfelelő időzítés esetén az akciós ajánlatokat és a karácsony előtti kedvezményeket is kihasználhatja, amelyeket általában nem az „utolsó” pillanatban kínálnak az eladók.

Készítse elő karácsonyi díszeit!

Öre bízzuk, hogy már októberben feldíszíti-e otthonát karácsonyra, vagy megvárja az advent kezdetét. Mindenesetre minden dekorációt időben elő kell készíteni. Valószínűleg legalább néhányat többször használsz, de néha megeshet, hogy a kaotikus tárolás miatt nem talál pár előző évi dekorációt. Máskor egyes darabok eltörhetnek vagy elhasználódhatnak például párás környezet miatt.

Ilyenkor új dekorációkat kell vásárolni vagy készíteni. Gondolunk például az ajtó koszorújára, a karácsonyi füzérekre, esetleg egy adventi koszorúra. A belső tér karácsonyi díszítésére azonban sokkal több lehetőség kínálkozik. Az ablakdíszek nagyon népszerűek. Az ablaküvegekbe karácsonyi fényeket helyezhet el, a függönyrudakra karácsonyi témájú függönyöket és drapériákat akaszthat.

Szervezze meg a látogatások időpontjait!

A karácsony olyan ünnep, amikor a családok összejönnek, barátok és kollégák találkoznak. Nem könnyű az összes találkozót néhány nap alatt összehozni. Érdemes tehát előre felhívni mindazokat, akiket látni szeretnének, és egy kölcsönösen szabad időpontot egyeztetni. A naptárak fokozatosan telnek, és minél később foglalsz időpontot, annál nehezebb lesz szabad időpontot találni.

Ne felejtse el a karácsonyfát!

A karácsony másik szimbóluma a karácsonyfa. Az ökológiára és a fenntarthatóságra nehezedő nyomás következtében egyre nő az a tendencia, hogy mesterséges vagy élő fákat használnak virágcserépben. Ha nem rajong ezekért a lehetőségekért, ne aggódjon. A karácsonyfákat pontosan az adott célra termesztik és karácsony után ökológiai módon ártalmatlanítják és felhasználják. A nappaliban összetéveszthetetlen a fenyőtű illata, és sokan egyszerűen el sem tudják képzelni nélküle a karácsonyt.

Válassza ki a karácsonyfát korán – az utolsó pillanatban történő vásárlás nem biztos, hogy kifizetődő. Az eladók általában amúgy is minden fát raktáron tartanak az akció kezdetétől, és nem kap „frissebb” fát az eladás elhalasztásával. Másrészt a korán vásárolt fát egy vödör vízbe helyezheti, és hidegen és sötétben hagyhatja. Ezzel a lehető legjobb állapotban marad.

Array