Nőnapi virágok – milyet válasszak?

nőnapi virágok

Az egyik legnépszerűbb nőnapi ajándék a virág. Milyen nőnapi virággal köszöntsük fel a hölgyeket? Ehhez adunk néhány praktikus tippet.

Vágott vagy cserepes virág?

Az első kérdés, amit el kell dönteni, hogy vágott vagy cserepes virágot válasszunk. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya.

A vágott virág előnye, hogy nem kell vele különösebben foglalkozni, viszont nem túl hosszú életű.

Ha olyan ajándékot szeretnél, ami nem csak pár napig tart, és hosszabb távon emlékezteti a hölgyet a kedvességedre, akkor kerülnek a képbe a cserepes virágok. De csak olyan hölgynek érdemes ilyet ajándékozni, aki szeret a virágokkal foglalatoskodni, mert ha csak egy nyűgnek fogja érezni, és kezei között elhal a virág, akkor az ajándék nem éri el a célját. Akinek van kertje, az olyan cserepes virágnak is nagyon örülhet, amit kiültethet a kertjébe.

Milyen nőnapi virágot válasszunk?

Hóvirág

Magyarországon sokáig a hóvirág volt a nőnap jelképe, az utcákat, aluljárókat ellepték a hóvirág árusok nőnap környékén. De a hóvirág már több éve védett növénynek számít, ezért vágott hóvirágot semmiképpen ne vásárolj, mert azzal komoly pénzbüntetést is kockáztatsz. Szerencsére már lehet vásárolni cserepes hóvirágot, így ha fel szeretnéd idézni a régi nőnapok hangulatát, válassz cserepes hóvirágot nőnapi virágnak.

hóvirág

Tulipán

A tavaszi virágok méltán népszerűek nőnapon, hiszen szépek, színesek, így van ez a tulipánnal is. Oroszországban például sárga tulipánt gyakran ajándékoznak nőnapra.

tulipán

Ibolya

Az ibolya Franciaországban a nőnap egyik jelképe, a legtöbben ibolyával köszöntik fel hölgyismerőseiket. Te sem lőhetsz mellé, ha ibolyát választasz nőnapi virágnak.

ibolya

Sárga mimóza

Olaszországban a sárga mimóza vált a nőnap szimbólumává Teresa Mattei kommunista politikus kezdeményezésére, mert úgy gondolta, hogy az ibolya és gyöngyvirág, amik Franciaországban népszerűek, túl ritka és drága Olaszországban, hogy az ünnepléshez használják.

sárga mimóza

Rózsa

Rózsa az egyik legnépszerűbb virág, nőnapon sem lőhetsz mellé, ha egy szál rózsát ajándékozol. A színre viszont érdemes figyelni, mert a vörös rózsa a szerelem jelképe, ha nem a szerelmednek ajándékozod, akkor inkább más színt válassz.

rózsa

Orchidea

Az orchidea bár nem a legolcsóbb virág, cserébe nagyon szép, és sokáig szép is marad és csak kevés gondozást igényel.

orchidea

Jácint

A jácint is egy szép tavaszi virág, amit gyakran ajándékoznak nőnapra, akár a kertbe is lehet ültetni, és minden évben újra virágzik.

Mezei virágok

Ha a hölgy szeret kertészkedni, akkor virágmaggal is meglephetjük nőnap alkalmából. A Nevelj saját mezei virágot készlet kitűnő ajándék a természet imádóinak, akik az otthonukat is szívesen dekorálják természetes kiegészítőkkel. Bővebb info itt.

mezei virágmag

Melyik nőnapi virágot választod?

Array