Nőnapi ajándék – kinek milyen meglepetéssel kedveskedj?

nőnapi ajándékcsomag

Immár több mint száz éve ünnepeljük a hölgyeket minden év március 8-án. Először állami- vagy még inkább politikai rendezvény volt nálunk, ami aztán szépen lassan egy kellemes és meghitt ünneppé alakult át. Szerencsére ma már mindenféle ideológiai kényszer nélkül köszönthetjük a hölgyeket, hogy fejet hajtsunk nagyszerűségük előtt.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy hány éves kortól jár valakinek nőnapi ajándék? Vagy kicsit finomabban megfogalmazva, mikortól illik valakit nőnapkor felköszönteni. Ha egy 6 vagy 8 éves kislánynak virágot veszünk március 8-án, az ugye mégis furcsa egy kicsit, hiszen ők még gyerekek és nem nők. Jellemzően 14 vagy még inkább 18 év felett szokták megköszönteni a lányokat. Ami persze nem azt jelenti, hogy egy kedves gesztus erejéig ne lehetne a kisebbeknek is adni valamit jelképesen.

A nőnap azonban a mai napig hordozza azt a jelentését, hogy ilyenkor a gyengébbik nem ereje és kitartása előtt hajtanak fejet a férfiak, és ezért vesznek a hölgyeknek nőnapi ajándékot. Ez pedig nem csak Európában, de szinte az egész világon így van.

Családtag, rokon, kolléganő? A legfontosabb a gesztus

A kor mellett az is egy fontos megközelítés, hogy az illető hölggyel milyen kapcsolatban vagyunk. Édesanyánk, feleségünk, lányunk joggal várja el a nőnapi köszöntést, de mi a helyzet a szomszédokkal, a tanárnénivel, vagy épp a kolléganőkkel, női ismerősökkel?

Érdemes a szűkebb rokoni, baráti körön túl is kitekinteni. Persze reálisan nem lehet minden nőt a környezetünkben megajándékozni egy lenyűgöző ajándékkosárral, vagy egy csodálatos virágcsokor költeménnyel, a gavallérságnak is vannak elsősorban pénztárcabeli határai.

Ugyanakkor egy szál virág, egy prémium csokoládé, egy finom sütemény, egy szép gesztus azoknak a nőknek is jár, akikkel nap mint nap együtt vagyunk. Ha más nem, bókolj bátran, hidd el, a hölgyek nem fognak megsértődni!

Cégen belül pedig érdemes összebeszélni a kollégákkal vagy akár a vezetővel is. Még egy férfiak közötti csapatépítő is kitelhet egy ilyen eseményből. Feldobni egy ilyen bejáratott céges eseményt, bárhonnan is nézem, kihívás, de biztosan lesznek olyanok, akik állnak elébe!

Nőnapi ajándékcsomag

Ha mégis egy kicsit szofisztikáltabb meglepetés a kérdés… Általában mindig az okoz fejtörést, hogy mi legyen az a bizonyos nőnapi ajándék, amit esetleg a virág mellé adunk (az ugyanis kötelező).

Ahelyett, hogy egy bizonyos ajándék mellett tennénk le a voksot, ami aztán vagy sikert arat, vagy nem, döntsünk egy ajándékválogatás mellett, és így biztosan nem vallhatunk kudarcot. A Meglepetésem oldalán számos nőnapi ajándék és ajándékcsomag közül lehet választani.

Ám ha igazán sokszínűségre törekszel, akkor ott van az egyedi ajándék összeállítás lehetősége is. Így csak rajtad áll, hogy a csokoládé, egy kézműves méz vagy szörpök játsszák a főszerepet, esetleg egy italkülönlegesség vagy éppen a bőrbarát szappan domináljon.

Mindenesetre rövid válogatás után mindenki találhat olyan ajándék összeállítást, ami garantáltan elnyeri az adott hölgy szívét. Mivel egy válogatásban számos termék található, így ezzel a választással gyakorlatilag lehetetlen mellé lőni.

Ráadásul a csomagolás vagyis a dizájn is annyira különleges, hogy az már önmagában felér egy ajándékkal. Legyen szó személyes meglepetésről, vagy céges köszöntésről, a siker biztosan nem fog elmaradni.

Array